Alumni Uni – Tudásműhely: Te mennyit árulsz (el) magadból?


Esemény részletek


Alumni Uni – Tudásműhely: Te mennyit árulsz (el) magadból?

Időpont: 2018.05.17.
Helyszín: A Campus Beer&More emeleti terme
Előadók: Klausz Melinda a kozossegi-media.com vezetője, a Megosztom, tehát vagyok könyv szerzője és Mátyus Imre, az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének oktatója.

!! Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (maximum 100 főt tudunk fogadni) !! Helyfoglalás az iroda@sztealmamater.hu e-mail címen.

A közösségi média használata bár pénzbe nem kerül, mégsem ingyenes: a legszemélyesebb adatainkkal és információinkkal fizetünk érte. De vajon mennyit árulunk (el) magunkból?

Mátyus Imre a Szegedi Tudomány Egyetem, Kommunikáció- és Médiatudomány tanszékének oktatója. Elsősorban az információs társadalommal, online kommunikációval és identitás-reprezentációkkal kapcsolatos kurzusokat tart. Fő kutatási területe a nyílt forráskódú közösségek – különös tekintettel a Linux felhasználók és fejlesztők közösségére – önképének, online kommunikációjának és ön(re)prezentációjának vizsgálata. Előadássorozatunk második alkalmával meghívott előadóink arról beszélnek, hogy mennyit árulunk el magunkról az interneten. Mátyus Imre a hacker kultúráról és az deep webről is fog mesélni. Olyan dolgokról tudhatunk meg többet, hogy ki is számít hackernek pontosan. Vannak-e jó hackerek? Mekkora is a sötét web az internet ismert részéhez képest? Mennyiben jelentenek veszélyt adataink szempontjából?